DBC-ers kokkerellen voor Carmar

Woensdag 11 juni jl. brachten Carmar bestuursleden Tiny Hoogland en Henk Visser een bezoek aan de Atheneum 5 aardrijkskundeklas van docente Willemijn Langendijk om een cheque voor Carmar in ontvangst te nemen van maar liefst € 375,–

Op dinsdag 3 juni vond op het Don Bosco College het project ‘Waste Cooking’ plaats. Dit is een actie waarbij  ‘afval producten’ worden getransformeerd tot heerlijke gerechten. Leerlingen uit Atheneum 5, die het vak aardrijkskunde volgen, zijn hiermee in het kader van het wereldvoedselvraagstuk aan de slag gegaan. De leerlingen zijn bij diverse bedrijven in onze gemeente langs geweest om te vragen naar producten die niet meer verkocht of geserveerd mochten worden, maar eigenlijk nog te goed waren om weg te gooien.

Van alle verzamelde producten hebben de leerlingen uiteindelijk een smaakvol 8-gangendiner geserveerd aan hun ouders en een aantal docenten van het DBC. Op het menu stonden o.a. visbouillon, bruschetta met makreel, varkenssaté met aardappelrozetjes, pasta ossobuco, pasta met gamba’s en een ceasar salade.
De gasten hebben genoten van het 8-gangendiner en hebben hun waardering uitgesproken door een vrijwillige bijdrage te geven aan het door de leerlingen gekozen goede doel, Stichting Carmar. Dit heeft het mooie bedrag van € 375,– opgeleverd.

 

Bekijk alle nieuwsberichten