Wonen bij Carmar

Het Carmar (t)huis is voor 16 jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, die zorg krijgen vanuit de WLZ ( Wet Langdurige Zorg).

In het Carmar huis zijn twee woongroepen van 8 bewoners. Elke woongroep heeft een gezamenlijke woonruimte met keuken waar de bewoners met elkaar kunnen koken, eten of gewoon gezellig samen kunnen zitten. Daarnaast is er een grote ‘wellness’ badkamer met hoog/laag bad en een kantoorruimte voor de begeleiding. Omdat er 24-uurs zorg geboden wordt, is er ook een slaapruimte met badkamer voor de slaapdienst

Het huis is zo ontworpen dat elke bewoner een eigen appartement heeft dat direct verbonden is met de gezamenlijke woonruimte. De begeleiders/ondersteuners hebben vanuit de gezamenlijke woonruimte goed overzicht op de appartementen en de bewoners hebben daardoor altijd een lijntje met de zorgverleners. Dit biedt veiligheid en geborgenheid.

De appartementen zijn 50 m2, en zijn voorzien van een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer.

Bij Carmar zijn wonen en zorg gescheiden.

– De zorg wordt geboden door WoondroomZorg en wordt betaald vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget).

– De huur en woonlasten worden betaald door de jongeren zelf vanuit hun Wajong uitkering of salaris.