2334-CM-WB

Ter aanvulling op het team van Carmar (Volendam) zijn we op zoek naar een flexibele (inval-) woonbegeleider. Word je blij van het begeleiden van jongvolwassenen met een fysieke en/of verstandelijke beperking bij het zelfstandig wonen? Hou je van het individueel begeleiden van jongvolwassenen, maar sta je met net zoveel plezier op de groep tijdens maaltijden en/of andere groepsmomenten? We leren je graag kennen om te kijken of je bij Carmar en de jongvolwassen bewoners past.

Stichting Carmar is een kleinschalig ouderinitiatief in Volendam waar 16 jongvolwassenen met een visuele en/of verstandelijke beperking wonen. In een prachtig pand in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw hebben zij allemaal een plekje gevonden om zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast kunnen zij van een gezamenlijke ruimte gebruik maken voor de groepsmomenten. Een team van professionele begeleiders biedt zorg op maat.

Het motto van Stichting Carmar is een thuis creëren waar je kan en mag leven zoals je dat zelf prettig vindt. Ook als je vanwege je beperkingen 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig hebt. De bewoner met zijn/haar wensen en mogelijkheden staat centraal.

Carmar is een ouderinitiatief, wat betekent dat de ouders blijvend betrokken zijn bij de zorg van hun zoon/dochter.

Voor ouderinitiatief Carmar zoeken we een hartelijke, flexibele woonbegeleider met humor en daadkracht om het team van Carmar compleet te maken.

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider draag je samen met je collega’s zorg voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners van Carmar. Het daadwerkelijke verzorgen (douchen, tandenpoetsen, wassen e.d.) is een onderdeel van je werkdag. Daarnaast is ook het persoonlijk contact met de bewoners een essentieel onderdeel. Je ondersteunt, stuurt (bij) en begeleidt onze bewoners in hun activiteiten en dagprogramma. Je vindt het een uitdaging om iedere bewoner op zijn/haar eigen unieke wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden in hun sociale en emotionele ontwikkeling. Je hebt hart voor de bewoners en biedt zorg op maat (stimuleren wat de bewoner zelfstandig kan maar als het even niet lukt, help je graag). Naast de individuele bewoner heb je ook oog voor de bewoners als groep en de groepsdynamiek en sta je met plezier op de groep tijdens groepsactiviteiten.

Van jou als collega vragen we een flinke dosis enthousiasme en creativiteit om iedere bewoner tot zijn recht te laten komen en een veilige en gelukkige thuisbasis te geven. Daar staat tegenover dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de functie. Eigen regie, eigenaarschap en verantwoordelijkheid worden door ons gestimuleerd.

Wat heb je nodig?

· MBO-niveau en relevante opleiding in zorg en welzijn.

· Kennis van autisme en/ of bereidheid om je hierin te laten bijscholen.

· Ervaring in het werken met de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking

· In staat om samen te werken met collega’s en mantelzorgers, zonder het belang van de bewoner en/of de bewonersgroep uit het oog te verliezen.

· Flexibiliteit qua inzetbaarheid. Carmar biedt 24-uurs begeleiding, wat inhoudt dat je naast je uren door de week ook met regelmaat een slaap-, waak- en/of weekenddienst werkt.

· Woonachtig in (de omgeving van) Volendam.

Wat bieden wij jou?

· Een jaarcontract voor flexibele werktijden en uren bij WoondroomZorg (4-8 uur per week). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen € 2085 – € 2798 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring. Bij goed functioneren is het onze intentie je contract te verlengen.

· Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens cao VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering, deelname fietsplan)

· Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling.

· Een mooie stijlvolle werklocatie.

Wil je reageren als woonbegeleider bij Carmar?

Word jij enthousiast van bovenstaande functie? Schrijf een heldere motivatiebrief en stuur deze samen met je cv naar WoondroomZorg. Je reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk. Meer weten? Marion Visser (06 20 28 17 96) vertelt je graag meer over de functie en over werken bij Carmar. Als we enthousiast zijn over je reactie maken we graag op korte termijn kennis met je.